Cultuur

Daar waar u in Rome van de architectuur wilt genieten, van een schilderij in een museum, van flora en fauna in een stadspark, van een popconcert of een operazanger van dichtbij wilt aanschouwen, kortom van de geneugten van een verrekijker wilt genieten zonder het daarbij behorende gewicht te torsen, bieden de pocket verrekijkers in de 8×25 en 10×25 uitvoeringen sinds jaren een betrouwbare levenslange uitkomst.

 

MODELLENREEKS
Verrekijkers, die gebruikt worden tijdens opera- en theatervoorstellingen, wijken qua behuizing vaak af van de standaard modellen.
Uitvoeringen met ingelegd parelmoer en vergulde of verzilverde ornamenten zijn eerder regel dan uitzondering.
De wortels van Swarovski Optik liggen bij het slijpen van sierstenen.
Swarovski Crystal is wereldberoemd en de vader van de oprichter van het huidige concern had al in 1862 een glasslijperij in een werkplaats aan huis.
In 2006 werd op voorspraak van de achterkleindochter Carina Schiestl-Swarovski (voorzitter van de Raad van Bestuur) de behuizing van een drie-tal 8×20 verrekijkers ingelegd met Swarovski kristal.
Voor het eerst in de geschiedenis van opera- en toneelverrekijkers waren deze nu verkrijgbaar met optiek van absolute topkwaliteit.
Deze modellenreeks kregen de welluidende namen Idomeneo, Tosca en Nabucco mee.

 

trio-pocketsc

 

In de wervende Swarovski catalogus kregen deze modellen de volgende beschrijving:

“De fonkelende goudapplicatie bij het model IDOMENEO betovert door unieke schakeringen”, terwijl over de TOSCA werd geschreven; “Het design overtuigt door de heldere, glinsterende lichtnuances van de gebruikte kristallen”, om tenslotte bij de NABUCCO te eindigen met: “Deze elegante verrekijker straalt in donkere tinten een tijdloze schoonheid uit”.
“Het model IDOMENEO is vergezeld van een hoogwaardig goudkleurig lederen etui, de modellen TOSCA en NABUCCO van een zilverkleurig tasje. Bij elk etui hoort een passend lederen draagkoord dat ter veredeling met Swarovski kristallen is bezet”.

In 2007 zag de TYROL het licht. Eenzelfde 8×20 verrekijker maar dan nu niet voorzien van ingelegd kristal maar van hoogwaardig bruin Italiaans rundleder.

15__320x240_pocket-tirol-8x20

 

Het produktgamma wordt afgesloten met de reeds genoemde 8×20 en 10×25 die sinds jaar en dag verkrijgbaar zijn in een zwarte, een groene en nu ook (sinds 2009) in een Libyan Desert (Traveler) kleurstelling.

 

17__320x240_swarovski_pocket_10x25

18__320x240_swarovski_pocket_8x20

16__320x240_pocket-traveller

 

In 2013 werd bovenstaande pocket serie afgelost door de CL25.
Deze is nu in dezelfde kleurstelling verkrijgbaar in een 8×25 en 10×25 vergroting.
Het gewicht nam toe met 120 gram (345 gram voor de 8×25), het breedveld werd 4 meter breder (119 meter voor de 8×25) en de close focus werd 2.5 meter (was 5 meter).

Swarovski pocketcl